Mopokortti

Tiesitkö että tarvitset mopokortin jos aiot ajaa mopolla ja olet syntynyt vuonna 1985 tai sen jälkeen. Jos olet täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000 et tarvitse mopokorttia.

Mopoauton ajamiseen tarvitaan myös kortti. Mopoauton ja kaksipyöräisen mopon koulutus eriytettiin 19.1.2013 jonka jälkeen mopoautolla ajaminen edellyttää erilaista mopokorttia kuin kaksipyöräisellä ajaminen. Mopoautokortin hankintaan liittyy mm. ajokoe liikenteessä.

 

Miten mopokortti hankitaan ?

  1. Hae poliisilta ajokorttilupa
    • Ota mukaan lääkärintodistus (kysy koulusi terveydenhoitajalta)
    • Kaksi passikuvaa
    • Huoltajien allekirjoitus
  2. Hanki koulutus opetusluvalla, autokoulun tai luvan saaneen kouluttajan kautta.
    Mopotutkintoon pääset kun olet täyttänyt 15 vuotta.

Mitä mopokortin teoriakokeessa kysytään?
Mopokortin teoriakoe on hieman erilainen kaksipyöräiselle ja mopoautolle. Kaksipyöräisen mopon teoriakokeessa kysytään 15 tilannekuvakysymystä (joista 3 saa mennä väärin) sekä 10 sanallista monivalintatehtävää. Mopoauton teoriakokeessa kysytään 30 tilannekuvatehtävää (joista 6 saa mennä väärin) sekä 10 sanallista monivalintatehtävää.

Mopokortti opetusluvalla
Mopokortin saat myös opetusluvalla, jolloin säästät hieman kuluissa. Opetuslupaopettajan tulee suorittaa mopokortin opetuslupaopettajan koe joka on samanlainen kuin oppilaan mutta sisältää lisäksi 20 monivalintakysymystä jotka liittyvät opettamiseen. Mopokortin suorittaminen opetusluvalla tuli 1.1.2014 jälkeen kannattavammaksi koska pakolliset autokoulutunnit poistuivat sekä kaksipyöräisen mopon muutoskatsastuksesta luovuttiin.